15 Şubat 2014 Cumartesi

Güzel Bir Haberim Var Size


     Şu günlerde hepimiz o vahim olay nedeniyle üzgünüz, karamsarız. Özellikle hayvanlarla ilgili konularda umudumuz tükenmiş durumda. Ama beni çok mutlu eden bir haberi sizlerle de paylaşmak istiyorum...

     Haber tabi ki bir kedicikle alakalı :)

kedi-veteriner

     Öncelikle size kısa hikayesini yazayım: Bu kediciği Tüyap'ın orada gördük, perişan haldeydi. Orada bize söylenen; kedinin yavrularına bir köpeğin saldırdığı, anneciğin de koruma iç güdüsüyle köpeğin üstüne atladığı... Sonrası malum bir göz gitmiş, çene kırılmış... :( Hemen veterinere gidildi. Göz alındı, çenesi için ameliyat oldu pin takıldı. Uzun bir süre serumla beslendi. Ama çok şükür ki artık iyi, konserve mama yiyor hatta kuru mama için deliriyor ama henüz yiyemiyor tabi.

 İlk ameliyatlar sonrası çekilen fotoğraf.

 Serumla beslendiği zamanlar...

 Biraz biraz toparlanmaya başlamış...

     Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir ablam ile başladık kara kara düşünmeye. Bu kedinin evde bakılması gerekiyor, bizim ev dolu(15 kedi), ablanın eşiyle sorunları var 5 tanesini zor tutuyor, yavrulara dahi yuva bulamıyoruz bu çocuğu ne yapacağız ? Tedavi süresinde ilan açtık ama kimse dönüş yapmadı. Artık klinikten de çıkması gerekiyor. Ne yaparız, ne ederiz derken bir gün ablam aradı ve müjdeyi verdi; kediciği isteyen bir hanım var ! Evinde, barınaktan yavruyken aldığı ve kalça kırığı nedeniyle arka patileri tam tutmayan bir kedisi daha varmış, yanına arkadaş olarak istiyormuş... Mutluluğumu anlatamam size ! Çünkü bu kedi çok mahzun, çok ürkek. Daha bir kere sesini duymadım, korksa bile hiç tırnaklarını göstermedi sadece başını eğdi... Bu yüzden de çok üzülüyordum durumuna.

  Son hali... <3

     Perşembe günü kliniğe giderek kediciği aldık ve oradan da yeni yuvasına doğru yola çıktık. Sahiplenen hanım çok güler yüzlü, iyi niyetli biri. O da bir çoğumuz gibi, hayvan beslediği için başkaları tarafından hor görülenlerden. Ortak tanıdıklarımız da varmış zaten, muhabbet ettikçe çıktı ortaya.
Çapkın kedicik haliyle bizim kediciğe uzaktan uzağa tısladı ama inanıyorum ki onlar da anlaşacaklardır. 
Yeni evinden... Haliyle tedirgin güzel kız.
     Kedicik, kızımız diyorum çünkü henüz bir ismi yok. Yeni annesi isim arayışında hala. O'nun mücadelesine yaraşır bir isim bulmak istiyor. Benim önerim Umay oldu. Çocukları ve hayvan yavrularını koruyan Tanrıça... Bakalım karar ne olacak ? :)

     Demek ki neymiş: Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyecekmişiz :) Bu dünyada hala güzel şeyler yaşanabiliyor...

     Umarım her şey böyle güzel devam eder ve umarım kızımızın yuvası daim olur. Darısı diğer muhtaç canların başına... 

5 yorum:

  1. Bende şimdi nasıl mutlu oldum. Yavrumun kaderi kötüymüş ama şans ona da gülmüş.Gerçekten bu gecenin en güzel haberi buydu. Daha nice güzel canların düzgün yuvalar bulmasını diliyorum. Dilemekten çok bununla uğraşmak gerekiyor. Sen cansın Şebnem..Onlar için yaptıkların çok özel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim. Hepimizin gayreti onların iyi ve mutlu olması için. Bizim kız şansını kendi yarattı, onun vesilesiyle de güzel insanlar tanıdım. Keşke hep böylesine denk gelsek ama senin de dediğin gibi bunun için uğraşmak gerekiyor.

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir haber :) Böyle güzel haberler ve insanlar da olmasa vallahi yaşam enerjimiz kalmayacak... Hem senin emeklerine, hem de güzel kızı sahiplenen hanımefendiye çoook teşekkür ederiz!

    YanıtlaSil
  3. Allah sizden de o abladan da razi olsun cok mutlu oldum?♡♡♡

    YanıtlaSil
  4. Hayvan beslediği içi hor görülenler demişsiniz ne kadar doğru... Artık insanlık vazifesi yapmak da yadırganıyor toplumda... O kadar üzüldüm ki bu yavrunun haline anlatamam. Umarım şimdi huzurlu bir biçimde yaşamını sürdürüyordur...

    YanıtlaSil