30 Ekim 2013 Çarşamba

KEDİ EVİ YAPIMI


Malum, önümüzde uzunca bir kış mevsimi var. Sokaktaki canlarımız karınlarını doyurmak için ugraşırken bir de sıcak yer arama telaşına gircekler. (Bir çogumuz araba motoruna giren kedi haberlerini okumuşuzdur.)

Her tarafa koca koca binalar diken, topragı-yeşili yok eden, koylerde hayvanlarla içiçe yaşarken şehirde kedi-köpekten tiksinen insanogluna inat bizler onları koruyacagız  her zamanki gibi :)
Ve bunu yapmak da oldukça basit...
Aşagıdaki linkte detaylar verilmiş;


kedi evi yapımı

Tabii benim gibi bir saatlerce ozene bezene hazırladıgınız evleri, yerleştirdiginizin ertesi gunu gorememe ihtimaliniz de var !
Çöpçüler, özellikle de kagıt toplayanlar tarafından talan edilme olasılıgı yuksek maalesef.
Bu nedenle sizlere bir şey daha önermek istiyorum; soguk zincir kutusu..



Bir arkadaşımın tavsiyesiyle haberdar oldugum bu kutuları buyuk ecza depolarından bulabilirsiniz, ucretsiz olarak vereceklerdir. Depo teslim bölümleri ile gorusurseniz yardımcı olacaklardır. Ayrıca; geri donusum degeri olmadıgından kagıtçıların gozdesi degil :)
En buyuk boyları kucuk-orta ırk kopegi bile barındırabilir.

Bir çogumuz bu bilgileri biliyordur belki ama bilmeyenler için yararlı olabilecegini düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Ah süpermiş bu ya.. İsmi soğuk zincir deposu mu yani? Ecza deposu bulmalıyım o zaman. Bana biraz daha bilgi verir misin? Hatta sen bana bir maiil at lütfen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, izotermik kutu olarak da araştırabilirsiniz. En kısa zamanda atacagım maili :)

      Sil
  2. Bizde esimle birlikte eylul ayinda , Hollandaya tasinmadan once annemin binasinin onune eski tahtalardan kedi evi yaptik. Icini ve disini kalin musbaa ile kapladik (silikon tabancasiyla) eski kiyafetlerimizide doldurduk icine. Bayagi buyuk yaptikki tum kediler yararlansin ama cesur ve bitter diye bas belalarimiz iki guzel oglusumuz var onlar kulubeyi o kadar sahiplendi ki onlardan baska kimse giremiyor :) bir kac hayvan sever arkadaslarimizdan ogrendigim bi konu var uyarmak istedim. Eger kedi evlerini mama kaplarinin yanina koyarsaniz mama yemeye gelen kopekler tarafindan kediler evlerinin icinde uyurken sikistirilip oldurulebilir yada kotu yaralanabilirler bulabilirseniz biraz daha yuksek yerlere koymaniz daha iyi olur. Bazi arkadaslarimiz bu yuzden cok vicdan azabi duymuslar dikkat etmenizde yarar var.
    Ayrica annemin mahallesinde de bazi insanciklar mama kaplarini ya caliyorlar ya kiriyorlar yada icindeki mamalari dokuyorlar. Annem mama kabi dayandiramadigi icin son careyi eski bir temcereyi uzun bir demir zincirle bahce demirlerime sabitlemekte buldu:) simdi mama kabi calinamiyor . Kedi evlerinin caliasima karsi bu tarz bisey yer uygunsa uygulanabilir belki :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, bizim bölgede neredeyse hiç köpek olmadığı için bu faktör aklıma gelmedi.
      Ben kendi evimin önüne ya da sokağa mama kabı da koyamıyorum maalesef insan kılıklılar yüzünden. Ama parka koyduğum su kaplarını telle bağladım üst kısmından delerek, uzun süredir almak için uğraşan olmadı :)

      Sil